Okey Kazanma Taktikleri

 

Okey kazanma taktikleri herkes tarafından merak edilmekte olup, artık okey nasıl oynanır sorusunun yanıtlarını bilenler, bu oyunun tamamen şans oyunu olduğuna da inanmamaktadırlar. Bundan dolayı, tarihin eski yıllarından bu yana oynanmakta olan; bazen aile arasında, bazen arkadaşlarla zaman geçirmek adına oynanması tercih edilen okey kazanma taktikleri hakkında merak ettiğiniz detayları ilerleyen bölümlerde sizlerle paylaşacağız.

Okey Nasıl Oynanır?


Okey kazanma taktiklerinden önce bilinmesi gereken şey, okey nasıl oynanır sorusunun yanıtıdır. En az 2; en fazla 4 kişi ile oynanan ve aslında genel itibari ile bakıldığında kolay öğrenilen ve anlaşılan okeyin sadece bir şans oyunu olmadığına biraz önce değindik. Bu bilgi de bize, bu oyunun aslında kurallarının haricinde, oyuncuları tarafından yazılı olmasa da geliştirilen stratejilerinin bulunduğunu açıkça göstermektedir.


Okey nasıl oynanır sorusuna yanıt olarak verilebilecek çok sayıda kural mevcut olsa da oyuncular tarafından oynandıkça geliştirilen stratejilerinin bulunduğunu da belirttik. Her oyuncu zaman içerisinde kendine göre stratejiler geliştirmez ve bu stratejileri uygulamazsa, oyun içerisinde çok da başarılı olabileceğini söylemek doğru değildir. Okey, kuralları olan; şans ve mantığa bağlı bir oyun olarak tanımlanabilir.

Okey Kazanma Stratejileri


Okey kazanma taktikleri ve okey kazanma stratejileri hakkında bilgi sahibi olmak adına her şeyin öncesinde oyuncuların hem çok sık; hem de değişik oyuncularla okey oynamaları gerekmektedir. Çünkü her oyuncunun kendine göre geliştirmiş olduğu farklı okey kazanma stratejileri vardır. Ve bu stratejiler, diğer oyuncular için de yol gösterici niteliktedirler. Dolayısı ile okey kazanma stratejileri geliştirmek ve aynı zamanda okey oyununda ustalaşmak için her şeyin öncesinde çok sık ve farklı oyuncularla oyun oynanması gerekir.

Okey kazanma stratejileri hakkında bilgi vermeden önce şu detayın özellikle altını çizmek isteriz: Şans, okey oyununda en önemli unsur olmasa da önemli bir faktördür. Bununla birlikte, oyuncunun masada oturduğu konumun da önemi büyüktür. Ve tüm bunlara ek olarak okey kazanma taktikleri geliştirebilmek adına taş takibi kesinlikle en önemli unsurdur. Aksi halde, beklediğiniz taşın yere iki sefer atılmış olduğunu ve elinize gelme ihtimaliniz olmadığını bilmez ve beklemeye devam edersiniz.Bu kapsamda okeyin şansla hiç bir alakası olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Okey kazanma stratejilerinin en önemlilerinden ilki, bu oyunun ve aynı zamanda da şansın, inat edeni sevmediğidir. Yani burada şunu demek istiyoruz: Elinizi sürekli değişebilecek bir şekilde dizmelisiniz. Tek bir taş beklemek yerine, gerektiğinde değiştirebileceğiniz bir elinizin bulunması demek, kazanma ihtimalinizin artması anlamına gelmektedir. Dolayısı ile şansınızı da kazanma olasılığınızı da arttırmış olursunuz.

Okey kazanma taktiklerinden bir diğeri ise oyuncunun mutlaka ne beklediğini bilmesinin gerekliliğidir. Masaya oturur ve okeyi oynamış olmak için oynar, gelen taşa bakar; alır ya da devam ederseniz muhtemelen oyunu kazanma ihtimaliniz bulunmayacaktır. Bunun aksine masaya kazanmak için oturur ve hedefinizin bu olduğunu bilirseniz, kazanmaya daha yakınsınız demektir.


Okey Nasıl Kazanılır?


Okey kazanma taktiklerini bilir ve bununla birlikte oyunu kazanma hedefi ile masaya oturursanız, muhtemelen okey nasıl kazanılır sorunuzun yanıtını da otomatik olarak bulmuş olursunuz. Ancak bu noktada bizim size şöyle bir önerimiz bulunmaktadır: Okey kazanma taktikleri hakkında detaylı bilgiye sahip olmadan, kesinlikle bu oyunu paralı okey sitelerinde oynamamalısınız. Çünkü bu sitelerde çok usta oyuncular bulunmakta ve genellikle oyunları kazanmaktadırlar. Bu nedenle ilk olarak parasız okey sitelerinde kendinizi geliştirmeli; ardından paralı okey sitelerine geçiş yapmalısınız. Bu süreçte yeni çok fazla dostluk da edinebilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar

Güvenilir Okey Siteleri

Okey Nasıl Oynanır?

En İyi Okey Siteleri

Online Okey Siteleri

Gin Rummy Nasıl Oynanır ?